TUINMACHINES MARIEVOET

HomeWebshopContactInfoMijn accountBlog

Houtklieven

Hout kloven.

Het is weer bijna winter, dat is traditioneel het seizoen waarin het meeste hout gekloofd wordt. We willen graag warm zitten voor onze open haard, maar hebben in de zomer niet genoeg hout op maat gemaakt. Dus nu staan we in de winter buiten ons hout te kloven. Of we willen onze houtkorf aansteken wanneer we toch tijdens een mooie winterdag buiten willen zitten.
 

Klieven met de hand.

houtklieven
Gaat u al uw brandhout met de hand klieven? Dat kan waarom niet, maar hou dan rekening met onderstaande zaken voor uw veiligheid:

Hout klieven met een houtklief machine.

Hout klieven met de hand is zware arbeid, zeker  wanneer u een ganse stapel moet doen. Het is dus vaak beter om dit met een machine te gaan doen. Zeker wanneer u vaak en veel hout moet klieven is dit zeker de investering waard. Met een kliefmachine bespaard u een pak tijd, en vooral het is minder vermoeiend. Maar opgelet, ook met een houtkliever moet u op enkele zaken letten:

Wat met grote blokken hout?

Grote blokken hout kunnen uiteraard niet onder de kliefmachine. Maar die zou u met de hand ook niet gekliefd krijgen. Deze blokken kan u beter gaan verzagen alvorens te klieven. Boom stronken kan u best zagen met een kettingzaag.     
Dit artikel werd geschreven door Crea-it. Voor vragen over artikels mag u altijd contact opnemen.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog


Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop