TUINMACHINES MARIEVOET

HomeWebshopContactInfoMijn accountBlogProPowershop

Onderhoud tips grasmaaier

grasmaaier

Onderhoud tips grasmaaier.

We staan er vaak te weinig bij stil, maar onze grasmaaier wordt in het seizoen enorm vaak gebruikt. Net omdat hij zo vaak gebruikt wordt ziet hij ook enorm af, dus onderhoud is echt wel een must als u de levensduur van uw grasmaaier optimaal wenst te houden. Breng uw grasmaaier daarom jaarlijks eens binnen bij een ervaren technieker voor het grote onderhoud. Maar ondertussen kan u ook enkele dingen eenvoudig zelf doen.

Wat u zelf kan doen?

Er zijn uiteraard een paar zaken die u alvast zelf kan ondernemen om de levensduur gevoelig te verlengen van uw kostbare grasmaaier. Voor deze zaken heeft u zelfs weinig of geen technische kennis nodig.
  • Lees de handleiding: Een stap die we allemaal te vaak overslaan, toch is de handleiding van uw grasmaaier vaak heel belangrijk. Er staan in de meeste gevallen enkele specifieke tips voor uw machine in die de levensduur kunnen verlengen.
  • Hou de onderkant van uw grasmaaier proper: Na het maaien van het gras, en heel de dag te werken in uw tuin hebt u vaak geen energie meer over. Het is nochtans een kleine moeite om de onderkant van uw grasmaaier even proper te maken. Waarom u dat zou doen? Omdat anders het vuil kan aankoeken en later voor problemen zorgen.
  • Hou de grasmaaier droog: Als u klaar bent met het gras te maaien neem dan even een slechte doek en droog de machine zo goed als mogelijk af. U vermijd op deze manier dat uw grasmaaier gaat beginnen roesten.
  • Zorg ervoor dat er geen harde voorwerpen in uw gras liggen: Klinkt logisch, toch houden weinig mensen hier rekening mee. Voor u het gras gaat maaien controleer even of er nergens speelgoed van de kinderen of van de hond is blijven rondslingeren. Wanneer u hier met uw grasmaaier over rijdt kan dat voor veel schade zorgen.
Indien u al de bovenstaande tips reeds toepast zal u de levensduur van uw grasmaaier alvast verhogen. Breng hem nu ook nog op jaarlijks onderhoud en u bent goed bezig.

Waarom op onderhoud?

Bovenstaande tips helpen u alvast de levensduur te verhogen, toch zijn er zaken die best jaarlijks gebeuren waarvoor toch wel enige kennis nodig is. Het is dus beter uw grasmaaier naar een ervaren technieker te brengen dan hier zelf aan te gaan putsen indien u niet over de juiste kennis beschikt.

Zeker een grasmaaier op benzine is hier extra gevoelig voor. Want hier is het bijvoorbeeld belangrijk om de benzinetank leeg te maken, overgebleven benzine in de tank gaat in de winter namelijk zijn ontstekingskracht verliezen. Welke zaken voeren wij nog uit? 
  • Uw grasmaaier wordt gereinigd (vuil dat overal blijft zitten kan op termijn anders voor problemen gaan zorgen)
  • Alle draaiende en bewegende onderdelen zullen gesmeerd worden.
  • Olie verversen
  • Ook controleren wij de messen van uw grasmaaier en worden deze indien nodig bijgeslepen.
  • Bougies, luchtfilter worden gereinigd over vervangen

Wanneer breng ik mijn grasmaaier op onderhoud?

Een goede gewoonte is om meteen na het tuinseizoen uw grasmaaier op onderhoud te brengen. Als u deze gewoonte aanhoudt dan zullen eventueel problemen tijdig opgemerkt worden. Bovendien is uw grasmaaier op die manier weer netjes klaar voor wanneer de lente weer aanbreekt en dus het gras weer begint te groeien.

Voorkom uzelf dus een pak stress, en maak tijdig een afspraak voor een onderhoud.

Dit artikel werd geschreven door Crea-it. Voor vragen over artikels mag u altijd contact opnemen.


Blog


Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop